Regiopost Langemark-Poelkapelle

Het ambtsgebied van de Lokale Politie Arro Ieper omvat volgende tien gemeenten: Ieper, Poperinge, Vleteren, Wervik, Zonnebeke, Heuvelland, Moorslede, Staden, Mesen en Langemark-Poelkapelle. De totale zone omvat 126.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 632 km2.

De politiezone staat onder leiding van een korpschef die voor een termijn van 5 jaar benoemd is. De lokale politie dient de totale basispolitiezorg in de zone waar te kunnen nemen. Om dit te kunnen realiseren werden volgende principes weerhouden:

 • In het hoofdcommissariaat te Ieper, Ter Waarde 54, werden alle diensten die voor het ganse grondgebied werken gecentraliseerd. Het betreft volgende diensten: interventiedienst, lokale recherche, verkeersdienst, zorgteam, wapenbureau, preventiebureau, milieupolitie.
 • per gemeente wordt een lokaal commissariaat behouden die een aantal diensten uitvoert ten behoeve van de lokale overheid en de lokale bevolking. Het lokaal commissariaat is gelegen in de Kasteelstraat 5 te Langemark.

Boek een afspraak online met je lokale politiepost!

Sinds september 2018 is het mogelijk om een afspraak te maken met je lokaal commissariaat via de website van de politiezone Arro Ieper. Deze online agenda werd ingevoerd als een verruiming op de contactmogelijkheden met de lokale politiepost. In de voormiddag kan je nog langsgaan zonder afspraak, in de namiddag en avond kan er volgens beschikbaarheid van lokale medewerkers een individuele afspraak worden gemaakt. Dit betekent meer gerichte contactmomenten en minder wachttijd.

De afspraak kan gemaakt worden op de website van de politiezone www.arroieper.be via de knop “Maak hier uw afspraak” op de homepagina. Selecteer “afspraak met een lokaal commissariaat” enkel wanneer je geen uitnodiging kreeg. Klik je lokaal commissariaat in de lijst en kies een beschikbaar moment. Een medewerker zal je dan ontvangen. Een afspraak moet ten minste de dag vooraf gemaakt worden.

Voor uiterst dringende aangiften is het onthaal van het hoofdcommissariaat (Ter Waarde 54, 8900 IEPER) 24u op 24 geopend, maar daar zal je rekening moeten houden met mogelijke wachttijden.

Het lokaal commissariaat is bemand door volgende medewerkers:

 • Vantomme Johan, lokaal coördinator
 • Buyle Shanna, wijkinspecteur 
 • Terryn Bart, inspecteur steunteam
 • Santy Erna, administratief medewerkster

In het lokaal commissariaat worden onder andere volgende taken uitgevoerd:

 • ONTHAAL : In het LC kan je onder andere terecht voor klachten, aangiften, gevonden en verloren voorwerpen,...  
 • WIJKWERKING :  Langemark-Poelkapelle heeft twee wijkinspecteurs die duidelijk aanwezig zijn in het straatbeeld op onze wekelijkse markt, schoolomgeving, speelpleinen,…  Zij hebben een grote aanspreekbaarheid en hebben aandacht voor mogelijke criminele activiteiten in de wijk. Zij zullen je tevens doorverwijzen naar andere bevoegde diensten wanneer je erom vraagt. 

Het lokaal commissariaat is te bereiken op 057/22.15.00 of via email PZ.ArroIeper.RegioOost@police.belgium.eu

Na de diensturen wordt dit nummer doorgeschakeld naar het hoofdcommissariaat te Ieper.  
Bij dringende gevallen : bel 101.

Online aangiften via Police-on-web:

Voor bepaalde aangiften hoef je niet langer naar het politiecommissariaat te komen. Je kan die online doen via de website www.policeonweb.be.

 • Fietsdiefstal
 • Winkeldiefstal
 • Diverse beschadigingen
 • Graffiti
 • Afwezigheidstoezicht aanvragen
 • Aangifte alarmsystemen

Er zijn drie manieren om je te registreren op www.policeonweb.be: via je eID en kaartlezer, via een token of via een gebruikersnaam en wachtwoord.