Tegenlicht: Theaterworkshops in de Westhoek

Na de succesvolle editie van de ‘Tegenlicht. Theaterworkshops in de Westhoek’ in 2023 slaan CO7, OPENDOEK, Stad Ieper, Stad Poperinge en Theaterbende PROT voor de reeds 3e maal opnieuw de handen in elkaar om in het voorjaar van 2024 een veelzijdige reeks theaterworkshops te organiseren. De workshops zijn verspreid over de Zuidelijke Westhoek, van Langemark-Poelkapelle tot Beselare.

Dit voorjaar kunnen theaterenthousiastelingen zich opnieuw verwachten aan 7 uiteenlopende workshops verspreid over diverse locaties in de regio. De laagdrempelige workshops, waarin theater in al zijn vormen aan bod komt, staan open voor iedereen. Theaterervaring is dus geen vereiste.

“Ik nam deel aan theaterworkshops waarin jongeren tussen 14 en 18 jaar, met of zonder ervaring, leerden experimenteren met taal, mimiek, tekst, lichaamsexpressie,…”, vertelt Janne Samyn, die deelnam aan de eerste reeks theaterworkshops. “De eerste workshop was al een echte openbaring. De kriebels in mijn buik waren vonkjes geworden, ik kon niet wachten tot de volgende.”

Naast de workshop specifiek voor jongeren zijn er ook workshops voor volwassenen. In de workshop Stemgebruik leert Kristel Laheye, die je vast al aan het werk hoorde voor Nickelodeon Vlaanderen, hoe je optimaal je stem kunt gebruiken. Evelien Van Hamme, bekend van de serie ‘Dertigers’, leert je dan weer hoe je moet acteren voor de camera.  

Wil je zelf acteren of wil je liever achter de schermen werken? Benieuwd hoe je je lichaam in de strijd kunt gooien op het podium? Schuilt er een musicalster in jou? Wil je leren hoe je met licht een sfeer op het podium creëert? Dit alles komt aan bod tijdens deze reeks workshops.

Het volledige aanbod kan je online terugvinden. Je kan inschrijven voor één of meerdere workshops via https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/theatercursussen. Deelname aan elke cursus bedraagt €10. Bij de workshops kan ook het UiTPAS-tarief toegepast worden. Vooraf inschrijven is verplicht. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en raken heel snel ingevuld.

Overzicht van de workshops en timing:

 • ‘Licht’ – Jan Casier
  Zaterdag 10 februari van 10u tot 17u (CC Het Perron, Ieper)
 • ‘Fysiek theater’ – Pieter Meuleman
  Donderdag 30 mei van 19u30 tot 22u30 (Danszaal Vroonhofsite, Poperinge)
 • ‘Acteren voor camera’ – Evelien Van Hamme
  Zaterdag 17 februari van 13u tot 18u (CC Ghybe, Poperinge)
 • ‘Impro Comedy’ – Pieter Beck
  Dinsdag 23 april van 19u30 tot 22u30 (OC De Leege Platse, Beselare)
 • ‘Proeven van musical’ – Ann Van Kerschaver
  6 + 13 + 20 maart van 19u30 tot 22u30 (De Hazebrug, Langemark - Poelkapelle)
 • 'Spoken word’ – Bastiaan Maertens
  Donderdag 16 mei van 19u30 tot 22u30 (Jeugdhuis JOC, Ieper)
 • ‘Stemgebruik’ – Kristel Laheye
  Maandag 22 april van 19u30 tot 22u30 (Vleeshuis, Ieper)

Meer informatie en inschrijven:

https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/theatercursussen

https://www.co7.be/tegenlicht-theaterworkshops-2024

Gepubliceerd opvrijdag 9 feb 2024 om 08:32