Volksverhalenroute

Al fietsend door Langemark-Poelkapelle kun je genieten van een uniek concept. Aan de hand van prachtig geïllustreerde luisterzuilen, die je terug vindt op het gekende fietsnetwerk,kun je na een eenvoudige druk op de knop telkens een authentiek verhaal beluisteren.

Volksverhalen

Met de volksverhalen komen tal van vergeten figuren en gebeurtenissen terug boven water. Wie kent nog Dartje Gerre of Albert Carrein? Wie weet nog wat voor vreselijks er aan Steenakkermolen gebeurde en dat er een geitenclub bestond in Bikschote? Maak kennis met de lepe trucjes van Jantje Wilde en de vooruitstrevende gedachten van Burgemeester Dumoulin! Het zijn stuk voor stuk volkse vertelsel over Langemark-Poelkapelle van lang en minder lang geleden.

Pure verteltraditie

De verhalen werden in pure verteltraditie ingesproken. Tal van professionele acteurs zorgden voor een versie in het Algemeen Nederlands en het dialect. Daarnaast werd beroep gedaan om de verhalen door Franstalige en Engelstalige acteurs en performers in te spreken. Op die manier mikken we met onze verhalen op de buitenlandse toerist.

Route kaart 

Een routekaart is opgesteld in het AN en het dialect. Je kiest dus zelf hoe je de route, bestaande uit twee lussen van 17 en 18 km ontdekt. De route kaart is te verkrijgen voor de prijs van 2 euro in de Dienst voor Toerisme of bij de toeristische infopunten.