World Clean Up Day: kom naar het startmoment op 28 juni en maak samen met ons Langemark-Poelkapelle terug mooi

Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis, het is ook duur. Het opruimen van zwerfvuil kost de Vlamingen meer dan 60 miljoen euro per jaar. Dat is bijna 10 euro per inwoner.

Gelukkig kunnen wij in Langemark-Poelkapelle op heel wat vrijwilligers rekenen die als Mooimakers mee het zwerfvuil in de gemeente opruimen. Ook verenigingen die een zwerfvuilactie organiseren, worden door het lokaal bestuur ondersteund.

World Clean Up Day

Dit jaar gaan we een stap verder. We organiseren op zaterdag 17 september, op World Clean Up Day, een zwerfvuilactie in de verschillende deelgemeenten. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Samen met miljoenen vrijwilligers over de hele wereld steken we de handen uit de mouwen om het zwerfvuil op te ruimen. 

Help jij mee om het straatbeeld van Langemark-Poelkapelle terug mooi te maken? Neem dan deel met je vereniging, straatcomité of je gezin. Ook individueel deelnemen kan!

Kom naar het startmoment

Hoe de World Clean Up Day in z'n werk gaat, dat kom je te weten tijdens het startmoment dat we organiseren op dinsdag 28 juni.

Dit gaat door om 20.15u in OC Den Tap - polyvalente zaal - Klerkenstraat 37.

Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Ter plaatse, maar ook online

Je kan het startmoment ook thuis op je eigen computer of tablet meevolgen via deze link:

Klik hier om deel te nemen aan het startmoment.

Je hoeft geen programma’s te installeren op je computer of moeilijke inlogprocedures te doorlopen om deel te kunnen nemen. Een 10-tal minuten voor de infosessie van start gaat, kan je via de link deelnemen. Ook hiervoor hoef je niet in te schrijven. Ben je niet vertrouwd met online vergaderen, dan kan je in bijlage nog eens stap per stap nalezen hoe het werkt.

We hopen jullie talrijk aanwezig te zien!

mooimakers maxi
Gepubliceerd opdonderdag 16 jun 2022 om 10:53