Zorgcampus Langemark-Poelkapelle

Beste familie

De Vlaamse Taskforce Zorg kwam op 23 juli samen. Daarin werd ondermeer beslist dat bezoek op kamer in woonzorgcentra de uitzondering wordt.

Wij zien ons dan ook genoodzaakt om het bezoek op kamer met onmiddellijke ingang te stoppen. Enkel bij bewoners in een terminale fase maken we hierop een uitzondering.

Concreet betekent deze maatregel dat we terug overgaan naar 4 bezoekplaatsen in de cafetaria. Een voorafgaande registratie hoeft niet. Vrijdagvoormiddag 24/07 organiseren we ons zodat deze bezoekvorm in de namiddag realiteit is (14u-17u). Dit weekend 25/07 en 26/07 is er geen bezoek mogelijk. Vanaf maandag 27/07 kan bezoek elke werkdag van 10u tot 11u30 en van 14u tot 17u.

Bewoners meenemen uit het woonzorgcentrum kan voorlopig nog, maar hiervoor is goedkeuring nodig van directie en coördinerend arts. We raden dit echter te stelligste af. De bewoner zal alvast 14 dagen op kamer moeten blijven.

Het sas aan de inkomhal richten we terug in als op- en afhaalplaats voor was en niet bederfbare goederen. Elke maandag en donderdag wordt dit tot bij de bewoner gebracht. Wij zorgen ervoor dat al het vuil linnen op die dagen in het sas aanwezig is.

Externe dienstverlening, zoals kapper en pedicure, stopt ook onmiddellijk. Enkel bij therapeutische noodzaak kan dit toegelaten worden.

Wij begrijpen dat dit allerminst een leuke boodschap is. We zijn ons ten volle bewust van de impact die dit op iedereen heeft. Toch hopen we en rekenen we op ieders begrip en solidariteit om door deze moeilijk periode te komen.

Zodra er meer nieuws is, communiceren we hier zo snel mogelijk over.

Voor alle vragen, bereik je ons best via 057/49.08.30 of deboomgaard@langemark-poelkapelle.be.

Met vriendelijke groeten
Matthias Vanderhauwaert
Directeur